top of page
Hero_We2U_IT_2000.png

IT-tjänster

We2U - IT-tjänster 

WE2U tillhandahåller IT-tjänster inom Ideon Science Park och Estea Fastigheter.

Vi erbjuder det du behöver inom IT för att kunna sköta ditt företag.

WE2U driver sedan många år IT lösningar för kunderna inom Ideonområdet. Mindre företag har ofta ont om tid och inte alltid den kompetens som behövs för att uppnå en bekymmerfri IT-vardag. Vi erbjuder det som behövs för att klara IT behov i vardagen.

Vår välrenommerade kompetens och service är till stor fördel för våra kunder som direkt vill komma i kontakt med rätt IT-kompetens.

Inom Ideon Science Park och Estea Fastigheter har vi idag ett eget fysiskt nät i vilket vi kopplar upp kunderna mot både Internet och vår serverhall. Många av våra tjänster kan vi leverera även utanför dessa områden. 

Bredband

Ideonet heter det nätverk som distribuerar Internet inom områdena. Med tiden har förbindelsens kapacitet mot Internet ökat från 1 Mbit/s till idag 2x1 Gbit/s med redundans. 

Ideonet har en intern bandbredd på 1 Gbit/s i distributionsnätet och upp till 500 Mbit/s till kund. Kunden kan i sin tur välja mellan 6 olika abonnemang från 10 till 500 Mbit/s.

Som standard tilldelas IP-adress dynamiskt (publik). Mot ett pristillägg kan man ha fast IP-adress.

*endast i avtal med fast IP-adress

VPS

VPS är en förkortning av Virtual Private Server och innebär att man istället för att ha en fysisk server kan hyra en virtuell. Ni slipper göra egna investeringar eller tänka på att hårdvaran blir gammal och får en flexibel, driftsäker och skalbar serverlösning. I tjänsten ingår Internetuppkoppling eller VLAN inom Ideonet samt driftövervakning.

Vårt moderna serverkluster har hög tillgänglighet och redundans. Flera fysiska servrar samarbetar, delar last och tar automatiskt över er virtuella server om något mot förmodan skulle inträffa med den hårdvara där servern finns placerad, s.k. failover. Till detta erbjuds tilläggstjänster så som säkerhetskopiering och fullständig IT-drift. Tjänsten är utvecklad för små och medelstora bolag som har höga krav på flexibilitet, skalbarhet och tillgänglighet. Vi erbjuder olika servicenivåer (SLA) som anpassas efter era krav. Varje virtuell server konfigureras helt enl. önskemål gällande operativsystem och resurser (processor, minne, lagringsutrymme, IP-adresser m.m.). Vi övervakar driften dygnet runt.

Kontakta oss så diskuterar vi igenom era behov och krav samt tar fram en prisbild!

* Licens för operativsystem tillkommer

co-location

Med vår co-locationtjänst kan vi erbjuda ert företag serverplats i vår serverhall som håller absolut toppklass vad gäller funktion och säkerhet. Här följer några höjdpunkter:

• Övervakning dygnet runt med larm via e-post, SMS och till vaktbolag

• Ett helautomatiskt branddetekterings- och släcksystem som inte skadar utrustning eller miljö

• Skalskydd med inpasseringskontroll, inbrottslarm och kameraövervakning med inspelning

• Dubbla kylaggregat för redundans

• UPS – batteribackup när strömmen går

• Dieselelverk som gör oss helt självförsörjande vid längre elavbrott

Övriga IT-tjänster

E-posthotell Exchange Online

En tjänst baserad på Microsoft Exchange. Det är en enkel och säker lösning för mer effektiv kommunikation och utökade samarbetsmöjligheter. Via dator, surfplatta eller mobiltelefon med Internettillgång kan du komma åt din e-post, kalender och dina kontakter oavsett var du befinner dig. Ni har alltid senaste versionen som uppdateras och förbättras ständigt och antivirusskydd samt skydd mot skadlig kod ingår i tjänsten. Funktioner: delade brevlådor, delade kalendrar och delade kontakter.

50 GB brevlåda

65:-/mån

Microsoft 365 Business Standard

Officepaket med programmen Outlook, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, (och Access samt Publisher för PC).

E-postvärdtjänster med en postlåda som rymmer 50GB och egen e-postdomän. Ni kan spara filer med 1TB molnlagring i OneDrive. En licens för fullständig installation av office-appar på fem mobila enheter, fem surfplattor samt fem PC/Mac-datorer per användare.

50 GB brevlåda

146:-/mån    

50 GB brevlåda + Office 365 + backup

175:-/mån

Vi erbjuder även andra Microsofttjänster, kontakta oss för pris.

VLAN

Virtual LAN (Local Area Network), är ett sätt att logiskt dela fysiska nätverk. VLAN-tekniken gör det möjligt att dela upp nätverket i virtuella delnät där åtkomst begränsas till det egna virtuella nätet, trots att den fysiska kabeln är densamma. Med denna tjänst kan företaget erbjudas eget nätverk inom Ideon Science Park och Estea Fastigheter t.ex. mellan två kontor. Företagets nät distribueras då via Ideonet och kabeldragning behövs vanligtvis inte.

100 Mbit/s

500:-/mån    

1Gbit/s

1000:-/mån

Antivirus Withsecure

WithSecure™ Elements Endpoint Protection är ett molnbaserat, AI-drivet slutpunkts-skydd som du kan implementera direkt från din webbläsare och hantera enkelt från en enda konsol. Den integreras över alla dina slutpunkter och håller din organisation inhägnad från attacker

Per användare

390:-/år

39:-/månad

IT-konsultation

Vi har bred kunskap inom IT och kan erbjuda ert företag allt från felsökning av klientdatorer till uppsättning och drift av nätverk, hela IT-miljöer och säkerhet. Vi kan även ge råd vid inköp av ny utrustning.

Support och service                        Driftavtal (drift av IT-miljö)

890:-/tim (lägsta deb. 30 min)          Kontakta oss för pris!

 

bottom of page